Med start fra sæsonen 2019/2020 får YouSee eksklusive rettigheder til at vise halvdelen af Premier League-kampene på tv via kanalen Xee, som alle YouSees tv-kunder har adgang til. Den resterende halvdel af Premier League-kampene vises eksklusivt på Nordic Entertainment Groups kanaler TV3+ og TV3 MAX. Som en del af aftalen får kunder, der har adgang til Viaplay Sport, også mulighed for at se Premier League-kampene fra Xee. Aftalen betyder derfor, at nogle af de bedste fodboldoplevelser på dansk tv vil nå bredt ud til danskerne.

”Vi glæder os utrolig meget til dette helt nye og meget spændende samarbejde. Med nogle af de bedste hold i verden og fantastiske danske spillere som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel er det ikke underligt, at danskerne elsker engelsk fodbold. Fra august i år og tre år frem vil Xee blive hjemsted for en række af de helt store engelske fodboldopgør, og det glæder vi os virkelig til at kunne tilbyde vores kunder,” siger Christian Morgan, mediedirektør i YouSee.

Læs også seneste Bredbåndsnyt

”Vi er glade for at udvide vores samarbejde med YouSee og ser frem til at give deres kunder de største oplevelser fra verdens stærkeste klubturnering. Samtidig er det glædeligt, at vi fortsat kan tilbyde Viaplays kunder alt det bedste fra Premier League,” siger Kim Poder, CCO Nordic Entertainment Group og CEO Nordic Entertainment Group Denmark.

For at give danskerne den bedst mulige dækning af kampene indeholder den nye aftale også et produktionssamarbejde relateret til Xees dækning af Premier League-kampene. Produktionssamarbejdet betyder, at YouSee køber produktioner af relevante programmer relateret til kampene, herunder kommentering af kampene, studiedækning og magasinprogrammer, af TV3 Sport.

Som led i aftalen køber YouSee sportsproduktioner fra TV3 Sport med kendte navne som Peter Grønborg, Jan Mølby, Carsten Werge, Per Frimann, Stig Tøfting, Martin Jørgensen, Peter Kjær, Jesper Grønkjær, Niels-Christian Frederiksen mfl.