Hvis din internet-forbindelse slet ikke virker, skal du kontakte Dansk Kabel TV på telefon 69 12 12 12.6 tips til et bedre internet

Placer din router centralt
Find et sted midt i dit hjem. Så rækker signalerne bedst og bliver mest jævne. Hvis din router står yderst i dit hjem, sender du for mange signaler ind til naboen. Din router skal placeres centralt.

Få din router op fra gulvet
Din router bør placeres højt og ude i det åbne. Så virker antennerne bedst. Hvis du sætter din router ind i et skab eller i en reol med bøger på begge sider, har signalerne meget svært ved at nå  ordentligt ud.

Få routeren væk fra andet udstyr
Signaler fra fladskærme, mikrobølgeovne osv. forstyrrer signalet fra din router, der skal håndtere høje hastigheder i Antenneforeningen af 1986, og den har derfor brug for ’store armbevægelser’. Giv den plads.

Antennernes retning
Der er forskellige holdninger til, om antennerne på din router alle skal pege lige op, eller om den ene skal pege op og den anden ud til siden. Vores bedste råd vil være, at du prøver dig frem og finder ud af, hvad der virker bedst hos dig. 

Mål din signalstyrke
Der findes flere apps, der kan måle signalstyrken fra din router. Det kunne være den gratis '100 % Wifi', men der er mange, så find den, der passer dig bedst. På den måde kan du finde ud af, om du har nogle ’døde punkter’ i dit hjem, hvor dit signal måske ikke trænger så godt frem.

11g, 11n eller 11ac
Måske er dit internet langsomt, fordi du har brug for en ny router, der kan håndtere nutidens høje hastigheder. Hvis du køber ny router, bør du spørge ekspedienten om standarderne 11g, 11n og 11ac.
11g er til helt basal internetbrug, 11n er til mere fest og ballade, mens 11ac er fremtidens standard. Det fulde udbytte af 11ac kræver dog, at din pc, tablet eller smartphone kan håndtere 11ac. Spørg i butikken.

Og hvis du alligevel skal købe ny router, bør den have ’dual band’, så den virker på 5 GHz-frekvensbåndet, hvor der er mere plads til internettrafik.