Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, og de it-kriminelles metoder og evner til at udnytte ny teknologi, udvikler sig hele tiden. Det stiller store krav til en mere sikker digital adfærd hos den enkelte borger, virksomhed og myndighed.

Derfor har en lang række aktører lanceret en ny portal, sikkerdigital.dk, hvor borgere, virksomheder og myndigheder kan finde viden om og værktøjer til en sikker digital hverdag.

Se mere på Sikkerdigital.dk.

Værktøjer og gode råd

Lanceringen af sikkerdigital.dk skal medvirke til at forbedre danskernes bevidsthed om de digitale trusler. Samtidig skal både borgere, offentligt ansatte og virksomheder kunne finde anvendelige værktøjer og gode råd til at øge deres digitale sikkerhed. Portalen er et af de centrale initiativer i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen præsenterede i maj.

For Digitaliseringsstyrelsen er det ambitionen, at sikkerdigital.dk kan være med til at løfte den digitale sikkerhed for borgere og på arbejdspladser:

”I dag har de fleste danskere en smartphone ved hånden, som flittigt bruges til for eksempel at gå på netbank eller bestille tid til lægen. Det gør hverdagen lettere, men digitalisering gør os også sårbare over for it-kriminelle, og derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver klædt på til at beskytte os mod digitale farer ved eksempelvis at ændre kodeord og opdatere de programmer, vi bruger. Og det skal den nye portal være med til," lyder det fra styrelsen.

Se mere på Sikkerdigital.dk.


Hvis uheldet er ude

På sikkerdigital.dk skal det være let at finde frem til hjælp, hvis et digitalt uheld er ude. I de kommende år vil hjemmesiden være omdrejningspunkt for ny viden og hjælp til danskerne om aktuelle emner og temaer.

På den virksomhedsrettede del af Sikkerdigital.dk kan danske virksomheder få viden og vejledning om, hvordan de beskytter deres virksomhed, hvilke trusler virksomheden skal være opmærksomme på, og hvad de kan gøre, hvis de bliver ramt af en sikkerhedshændelse. For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk være indgangen til råd og vejledninger om, hvordan den enkelte håndterer borgernes data sikkert på tværs af platforme og arbejdspladser.

Fakta om Sikkerdigital.dk

  • Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen står bag Sikkerdigital.dk i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, Politiet, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet TÆNK.
  • Materialet i den borgerettede lanceringsindsats er udarbejdet i samarbejde med KL og Danske Regioner.
  • Portalen er en del af regeringens nationale cyber- og informationsstrategi. Som en del af strategien er der afsat 1,5 mia. til generelt at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark.
  • Over 210.000 danskere har mistet penge som følge af online svindel eller afpresning.
  • Ca. 950.000 danskere har oplevet, at computeren var inficeret med virus eller andre typer skadelige programmer.
  • Over 1,2 mio. danskere har været udsat for mindst en af fire trusler: virus, misbrug af personlige oplysninger, tab af data eller penge

Se mere på Sikkerdigital.dk.

 

Gode råd til bedre sikkerhed

  1. Lav et stærkt kodeord
  2. Opdater dine programmer
  3. Beskyt dine enheder mod virus
  4. Tag en sikkerhedskopi
  5. Brug trådløse netværk sikkert

 

Sådan sikrer du dit privatliv på facebook

  1. Få overblik over dit facebookliv
  2. Juster annoncer og indhold
  3. Del med omtanke
  4. Juster hvem der kan se din profil
  5. Din lokation
  6. Facebook og ansigtsgenkendelse

 

Brug din kritiske sans, når du handler på internettet

  1. Spot et fuptilbud på mail eller sms
  2. Spot et opkald med fuptilbud
  3. Spot en fupbutik
  4. Vælg den sikreste betalingsform
  5. Sådan tjekker du sikker betaling