Kanalomlægning af TV pakker fra YouSee i 2022 foregår i år over en kort periode, hvor kun få får behov for at lave en manuel kanalsøgning på deres tv. Som et nyt tiltag vil YouSee informere om kanalændringer direkte på din tv-skærm - på de tv-kanaler, der berøres af kanalændringen.

Nye tv-kanaler og ny kanalrækkefølge

Som tidligere udmeldt, sker der nedenstående ændringer i YouSee’s faste tv-pakker:

  • Nye kanaler i Grundpakken er TV 2 NEWS og TV3 Puls.

  • Nye kanaler i Mellempakken er Nickelodeon, Nicktoons og Nick Jr.

  • Nye kanaler i Fuldpakken er Paramount+ Movies og Paramount+ Series.

  • En nyhed i Fuldpakken er også streamingtjenesten Viaplay via Viaplay-appen. YouSee er i gang med at sende breve eller e-mail til kunder med Fuldpakken. Så har du Fuldpakke modtager du derigennem information til aktivering af Viaplay-appen. Forudsætningen herfor er, at YouSee har dine kontaktdetaljer. Det har de, hvis du har et individuelt kundeforhold med YouSee eller med dit Nem-ID har oprettet et YouSee log-in. Har du ikke et YouSee log-in kan du oprette det her.

Hvis YouSee har dine kontaktdetaljer, men du alligevel ikke har modtaget brev eller e-mail (kun kunder med Fuldpakke), så kontakt YouSee kundeservice på telefon: 7070 4040.

 


Xee bliver til See

Den 30. december skifter tv-kanalen Xee navn til See, hvilket betyder et kort ophold i sendefladen fra ca. kl. 9.45-11.00. Der vil være et skilt på kanalen, når YouSee laver skiftet. Du skal ikke selv gøre noget. Ændringen sker automatisk.

See-kanalen vil fortsat vise prisvindende dansk egenproduceret underholdning med YouSee Originals som Sunday og 29 samt topfodbold fra Premier League og Bundesligaen. Med See, som den nye kanal, vil der fra årsskiftet også være serier fra NENT’s store katalog.


(Teksten fortsætter under billedet)


Sådan foregår kanalomlægningen 2022

For at sikre at alle kan se TV 2 NEWS og TV3 Puls allerede fra nytårsdag placeres de 2 kanaler på to midlertidige kanalpladser inden selve kanalomlægningen. Det betyder, at du kan se TV 2 NEWS og TV3 Puls fra 1. januar 2022.

De midlertidige kanalpladser er:
TV 2 NEWS på kanalplads 11
TV3 Puls på kanalplads 100

Kanalændring hos kunder med en tv-pakke via YouSee Tv-boksen

I perioden 4. - 7. januar opdaterer YouSee Tv-boksen. Ændringerne i tv-pakkerne sker automatisk via boksen, og der er ikke behov for kanalindstilling. Tv-boksen sikrer adgang til de nye kanaler.

I perioden 4. - 7. januar bliver ændringerne også gennemført på web- og app-tjenester: tv.yousee.dk og Tv & Film-app’en.

Kanalændring hos kunder med tv-pakke via kabel-tv-stikket og YouSee Kort

Kanalomlægningen er klar fra den 4. januar. Fra den dato kan du lave en kanalsøgning på tv’et og derved få de nye kanaler og korrekte kanalpladser gældende for din tv-pakke. Fra 4. januar vil TV 2 NEWS eksempelvis være placeret på kanalens nye kanalplads 8.

Er du i tvivl om, hvordan du laver en kanalsøgning bør du følge vejledningen, der fulgte med dit TV.
Du skal bruge to tal i forbindelse med kanalsøgningen:
Frekvensnummer: 450 MHz eller 450000 KHz - dit tv fortæller dig, om du skal indtaste MHz eller KHz.
Netværks-ID: 100 (for Grund, Mellem og Fuld tv-pakke) 111 (for Bland Selv-pakke eller tv-pakke med Ekstrakanaler).

Hos de fleste er det dog ikke nødvendigt, da mange TV i dag automatisk foretager en kanalsøgning, der sikrer de nye kanaler og kanalpladser.

Fra den 11. januar og i et par uger frem, vil du kunne se et skilt på de tv-kanaler, der er ændret i forbindelse med kanalomlægningen. På skiltet er der information om, at kanalen er ændret, og at man skal genindlæse sine tv-kanaler på tv’et. På skiltet er der også henvisning til yousee.dk/kanaler med guides til manuel kanalsøgning.